Kiøbenhaffn, Peter Hake, 1648.
4to. Nydeligt hldrbd. i flammet kalv med rygforgyldning og rygtitel i indfarvet skind (fra omkr. 1850). (7),(213)(=pagineret 130-342),(10) pp. Enkelte ark lidt tæt beskåret foroven. Enkelte tilskrifter i gl. hånd. I udmærket stand, men p.g.a. af trykpapiret gennemgående noget brunet. Et bladhjørne repareret uden tab af tekst.
4to. Nice full binding of mottled calf w. coloured leather title-label to spine (ab. 1850). A few leaves a bit shaved at top. A few marginal notes in old hand. In pretty good condition, but due to the paper-quality somewhat brownspotted. One corner of a leaf repaired, without loss of text. (7), (213) (= paginated 130-342), (10) pp.
Denne 2. kogebogsudgivelse på dansk indgår i Jørgen Holsts samling "Oeconomia Nova", som indeholder 9 værker med egne titelblade, der hver for sig også blev solgt separat. Den danske udgave er oversat efter den tyske original fra 1598 med titlen "Ein köstlich new Kochbuch.." - Vegenfeldt og Kornerup: 1248 - Bibl. Danica II:232-33 - Thesaurus: 492.
First edition of the second cook book to appear in Danish, translated from the German original "Ein köstlich new Kochbuch" from 1598.
Order-nr.: 36349